Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztrália képes leírás - Angol.tlap.hu
részletek »

Ausztrália - Angol.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: angol.tlap.hu » Ausztrália
Keresés
Találatok száma - 4 db
Ausztrál nyelvpolitika tapasztalatai

Ausztrál nyelvpolitika tapasztalatai

Az ausztrál nyelvpolitika tapasztalataiból Európa számára leszűrhető tanulság akkor válik kézzelfoghatóvá, ha megvizsgáljuk a nyelvi azonosságtudat változását a nemzeti azonosságtudat fejlődésének tükrében, továbbá elemezzük az ausztrál nyelvpolitika főbb jellemzőit, kimutatjuk az aktuális változásokat az európai nyelvpolitikában állami és szupranacionális szinten egyaránt, valamin t azonosítjuk a többnyelvű oktatásra jellemző eszközöket és célokat, és ideiglenes következtetéseket vonunk le belőlük.

Ausztrál zászló

Ausztrál zászló

Ausztrália zászlaja Ausztrália egyik nemzeti jelképe. 1901-ben 30 000 pályázat közül választották ki Ausztrália zászlajának azt a tervét, amely a brit kék felségjelzést tartalmazza a Dél Keresztjével és a Nemzetközösségi csillaggal díszítve (az utóbbi az Ausztrál Államszövetséget szimbolizálja).

Kevesebb hideg nap

Kevesebb hideg nap

Egyre 'kevesebb hideg nap' figyelhető meg Ausztráliában , a földrésznyi ország éghajlatában végbemenő 'hosszantartó tendenciák' ugyanakkor egyértelműek: a hőmérséklet emelkedése az egész országot érintette, és minden évtizedben tapasztalható volt - mondta hétfőn a Nemzetközösség tudományos és ipari kutatási szervezetének (CSIRO) vezetője.

Sarki jég miatt száraz Ausztrália

Sarki jég miatt száraz Ausztrália

A kutatók összefüggést találtak a Déli-sark keleti partvidékén elhelyezkedő jégtakaró vastagodása és a Nyugat-Ausztráliában az utóbbi évtizedekben tapasztalt rendkívüli szárazság között. Nyugat-Ausztráliában, különösen annak délnyugati részén évtizedek óta tartó rendkívül száraz időszak okoz gondot.

Tuti menü