Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amerika képes leírás - Angol.tlap.hu
részletek »

Amerika - Angol.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: angol.tlap.hu » Amerika
Keresés
Találatok száma - 4 db
Amerika

Amerika

Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő. Amerikai két fő részre osztható, ezek Észak-Amerika és Dél-Amerika, melyeket egy keskeny földszoros, Közép-Amerika választ el egymástól. Amerika nevét Amerigo Vespucci után kapta, aki először nevezte Új világnak a földrészt, s készített leírásokat, valamint térképet

Amerika első térképe

Amerika első térképe

A 15. században készített Vinland-térkép, amely Kolumbusz útja előtt fél évszázaddal készült, és amin Amerika partjai is láthatóak, minden kétséget kizáróan eredeti lehet - állítják a dán kutatók. A híres 'Viking-térképen' jól kivehetőek Európa, Észak-Afrika, Grönland és Amerika északi partjai.

Amerika igazi felfedezése

Amerika igazi felfedezése

A műveltséget próbára tevő játékok és vetélkedők kedvelt témája Amerika felfedezése. Mindenki tudja, hogy Amerikát két évvel Mátyás király halála után, 1492-ben fedezte fel Kolumbusz Kristóf. Hosszú időn át senki sem kételkedett abban, hogy valóban az olasz származású hajóst illeti a felfedezés dicsősége.

USA földrajz

USA földrajz

Amerika éghajlata az ország fekvéséből eredően nagyon változatos. Keleti oldalán mérsékelt, Floridánal már szubtrópusi éghajlati öv jellemzi. Az időjárás Délre haladva egyre melegebb, Dél-Nyugatot elérve száraz.

Tuti menü